Keress receptre vagy hozzávalóra

Hordós vegyes savanyú

default user icon
6 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 kávéskanál borkén
  • 2 dkg szalicil
  • 5 l hideg víz
  • 1,5 l 10%-os ecet
  • 60 dkg cukor
  • 25 dkg só
  • 1 csokor kapor
  • 50 szem bors
  • 7-8 db babérlevél
  • 1 kávéskanál koriander
  • 1 kávéskanál mustármag
  • mindig az idénynek megfelelő zöldség /uborka, paprika, karfiol, káposzta, stb./

Elkészítés

    Elkészítés: A borként és a szalicilt egy kevés vízzel simára keverem. Elkészítem a fent említett alaplevet, beleöntöm a tartósítót. Majd elkezdem belerakni a zöldféléket. Lezárom a hordót, és a kamrába vagy pincébe teszem. Két hét múlv már fogyasztható. Újra utána lehet tölteni. Kitart következő szezonig.

Megjegyzés

Én a káposztát csak negyedekre vágom. Uborkát, paprikát, kisdinnyét, patiszont egészben hagyom, a karfiolt rózsáira szedem. Nagyon finom!!!!!!!!!!!!!! Bármikor hozzárakhatom a következő adagot, legfeljebb a lé mennyiégét kell szaporítan. Van egy cseréptálam, azt teszem az edénybe nehezéknek.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

erzsicske 10 évvel ezelőtt
én 5 liter vizet vettem alapul, minél naaggyobb a z edény annyiszor veszem az alaplét.
erzsicske 10 évvel ezelőtt
én 5 liter vizet vettem alapul, minél naaggyobb a z edény annyiszor veszem az alaplét.
erzsicske 10 évvel ezelőtt
a levet nem kell felfőzi, simán hideg cssapvizet használok
990827 10 évvel ezelőtt
Szia! Szeretném elkészíteni, de hány literes hordohoz van ez a recept.
nagyi50 12 évvel ezelőtt
Szia! Kérdezném, hogy a levet fel kell-e főzni! Mielőbbi válaszod várom! Köszi!
macu 12 évvel ezelőtt
És mennyi só ???

Hasonló Receptek

Magazin