Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ízletes vegyes savanyúság télre

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 kg savanyúságnak való zöldség (apró uborka, kis dinnye, zöld paradicsom, gyöngyhagyma, almapaprika, cseresznyepaprika, chilipaprika, sárgarépa) - ízlés szerint
  • 2 csokor kapor
  • 10-12 db szőlőlevél (elhagyható)
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • A léhez:
  • 6 liter víz
  • 8 dl 20 %-os ecet
  • 18 dkg só
  • 80 dkg cukor
  • 1 csomag egész feketebors
  • 1 csomag mustármag
  • 10-12 db babérlevél
  • 2 evőkanál koriandermag
  • Valamint:
  • 2 teáskanál borkén

Elkészítés

Elkészítés: Az előkészített üvegek aljára helyezzük a megmosott kaprot, szőlőleveleket, fokhagyma gerezdeket.

A zöldségeket váltott vízben megmossuk, majd az előkészített üvegekbe ízlés szerint elosztjuk, minél szorosabban rakjuk a helykihasználás végett.

A léhez valókat felforraljuk, hűtjük. LANGYOSAN elkeverjük benne a borként, és az üvegekbe várakozó zöldségekre merjük, a fűszerekkel arányosan elosztva.

Az üvegeket lefedjük, frissen tartó dupla fóliával, vagy fóliával + csavaros tetővel, vagy fóliával + celofánnal, ahogy tetszik, mindenképpen eláll.

Csak tiszta eszközzel szabad kivenni a fogyasztáshoz szükséges mennyiséget, egyéb tartósító nem kell hozzá.

Megjegyzés

Sok éve ezzel a lével szoktam eltenni a savanyúságot, ízlés és választék szerint

Nálam ez esetben: 3 kg uborka, 2 kg kisdinnye, 1 kg zöldparadicsom, 1 kg gyöngyhagyma, 1 kg almapaprika, 1/2 kg cseresznyepaprika, 1/4 kg chilipaprika, 1/2 kg sárgarépa volt. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss