Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így őrzik meg egészségüket a világhírű színésznők – te mit vállalnál be a topformáért?

default user icon
MME
Hollywood női sztárjai nem csak gyönyörűek, hanem mindig frissek, fittek és egészségesek. Hogy mi a titkuk? Utánajártunk!

Egyszerű azt gondolni, hogy nekik könnyű, hiszen nincs más dolguk, mint magukkal foglalkozni – és ez tulajdonképpen igaz is. Ettől függetlenül azért néhány jó szokásukat átvehetjük.

Halle Berry: az élete volt a tét

A színésznőnél 22 éves korában diagnosztizáltak cukorbetegséget, így kénytelen volt drasztikusan megváltoztatni az életmódját. A cukrot teljesen kiiktatta az étrendjéből, ehelyett egészséges zsírokból és alacsony szénhidráttartalmú ételekből állítja össze a napi menüjét.

Kate Hudson az anyukájától örökölte szépségét 

Nagyon úgy tűnik, hogy Kate az édesanyjára, Goldie Hawn-ra hasonlít, aki közel a nyolcvanhoz is bomba formában van. Kate minden reggel egy pohár friss zellerlével kezdi napot, ezután jöhet a szokásos fehérjeturmix, némi zab és tojás. Igyekszik főként növényi alapú ételeket fogyasztani, ha mégis eszik húst, akkor a halat és a csirkét részesíti előnyben. A színésznő soha nem mondana le a jógázásról.

Jennifer Lopez egy igazi energiabomba

Az énekesnő 54 évesen is bomba formában van, amelyet saját elmondása szerint elsősorban a víznek köszönhet. A megfelelő hidratálásra ugyanis még a legnagyobb hajtásban is kellő figyelmet fordít. Emellett az étkezésre is ügyel, ő az elválasztó diétára esküszik: egyik nap a fehérjebevitelre helyezi a hangsúlyt, másik nap a rostokra, például zöldségek formájában, harmadnap a zsírbevitelre összpontosít, negyedik nap pedig a szénhidrátokra.

Selena Gomez minden sportot imád

A színésznő titka a változatos edzés. Nem tette le a voksát egyetlen mozgásforma mellett, hiszen éppúgy része az életének a pilates, mint a túrázás, a kardió tánc, a köredzés, a jóga és a spinning. Ennek köszönhetően gészséges és az alakja is makulátlan.

Jennifer Aniston mindig nyugodt

Az 55 éves világsztár már vagy két évtizede a jóga szerelmese. Úgy véli, ennek köszönhető, hogy testileg és mentálisan is egészséges, kiegyensúlyozott. Természetesen az étkezésre is odafigyel, de nem híve a drasztikus diétáknak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy imádja az olaszos tésztaételeket. Reggelire pedig szívesen fogyaszt például puffasztott köleses gabonapelyhet banánnal, esetleg forró zabpelyhet jól felvert tojásfehérjével összekeverve.

Jessica Alba igazi háziasszony

A háromgyermekes színésznő titka kimondottan egyszerű, ugyanis próbál mindent maga elkészíteni. A közös családi grillezések és főzések pedig remek programok és nem mellesleg pontosan tudja, hogy mi kerül a tányérjára, ez pedig mindennél többet ér a számára, ugyanis kizárta étrendjéből az ízfokozókkal, tartósítószerekkel és egyéb adalékanyagokkal felturbózott enni és innivalókat.

Kate Beckinsale szigorú magával

Kerüli a koffeint és az alkoholt, sőt még az étcsokit is, ami elmondása szerint határozottan túlpörgeti. Inkább csirkét, lazacot, tojást és salátákat eszik, amiket retekkel, kelbimbóval és sáfrányos szeklice vagyis pórsáfrány olajjal tesz még ízletesebbé és egészségesebbé.

Lucy Liu vegetáriánus és a keleti orvoslásban hisz

Az 55 éves sztár korábban egy időre teljesen száműzte az állati eredetű termékek az étrendjéből, majd 2020-ban kisfia miatt újra elkezdett tojást és sajtot is enni a növényi étrend mellett. Azóta is vegetáriánusként éli mindennapjait. Régóta alkalmazza a keleti orvoslás módszereit a nyugati gyógymódok mellett. Nagy rajongója az akupunktúrának és a meditációnak, ezeket rendszeresen alkalmazza az egészsége érdekében.

/Forrás: Fanny magazin/

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek