Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hideg paradicsomleves

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • 15 dkg hagyma
  • 2 kg érett paradicsom
  • 7 dkg vaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 kis ág rozmaring
  • 2 teáskanál cukor
  • 4 szelet kenyér
  • 4 ág bazsalikom

Elkészítés

    1. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és kockákra vágjuk.
    2. Felforrósítunk 3 dkg vajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, összeforraljuk, belekeverjük a babérlevelet és a rozmaringot, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Felöntjük fél liter vízzel, és 30 percig rotyogtatjuk.
    3. A levesből kidobjuk a babérlevelet és a rozmaringot, majd a levet szitán átpasszírozzuk, ízesítjük még, ha szükséges, és hagyjuk kihűlni.
    4. A bazsalikomleveleket leöblítjük, apróra vágjuk, és a langyos levesbe keverjük. A kenyeret kis kockákra vágjuk, a maradék vajban megpirítjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin