Elkészítés: A lisztet beleszitáljuk a tálba, majd belekeverjük a pirospaprikát, a sütőport és a magokat. Miután a szárazanyagokat összeállítottuk, hozzárakjuk a margarint és a kefirt, és jól összegyúrjuk, míg rugalmas tésztát nem kapunk.
A tészta összeállítását követően minimum 30 percig hűtőben lefedve pihentetjük, de akár egy egész napra is betehetjük a tésztát pihenni.
Pihentetés után lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, és derelyevágóval egyenletes csíkokra vágjuk, tepsibe rakosgatjuk, 170 fokos sütőben kb. bő 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre