Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi melegszendvicskrém

default user icon

Hozzávalók

  • A pörkölthöz:
  • 1/2 kg sertéscomb
  • 1 fej hagyma (nagy)
  • 1 ek zsír
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk só (púpos)
  • A krémhez:
  • 12 db kifli
  • 2 dl tej
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek mustár
  • sajt (reszelt)

Elkészítés

    1. A sertéscombot felkockázzuk, a hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
    2. Egy lábasban, közepes hőmérsekleten megolvasztjuk a zsírt, és amikor már meleg beletesszük a hagymát, és megdinszteljük. Amikor már üveges, lehúzzuk a tűről, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kb. 1/2 dl meleg vízzel, és elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, majd azonnal hozzáadjuk a húst, sózzuk, összekeverjük, és zsírjára pirítjuk. Ha szükséges, további fél dl meleg vízet önthetünk hozzá.
    3. Az elkészült pörköltet még langyosan ledaráljuk, leszűrjük, majd a szaftot a ledarált húshoz keverjük, és kihűtjük.
    4. A kilfiket elfelezzük, a belsejüket kikaparjuk, a kiflibélt a tej be áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a tej föllelés a  mustárral a pörköltkrémhez adjuk és a robotgép habverős reszevel homogénre keverjük.
    5. A kifliket púposra töltjüka kremmel, a tetej üket reszelt sajttal megszórjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

    SAJTOS-SONKÁS MELEGSZENDVICS>>> 

    MELEGSZENDVICS ÚJRAGONDOLVA>>> 

    FRANCIA SAJTOS-SONKÁS MELEGSZENDVICS (CROQUE MONSIEUR)>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin