Elkészítés: A sütőt 180 fokra melegítjük.
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel (7-8 perc), majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és piskótát beleöntjük, majd megsütjük.
A vaníliás pudingporokat a tejjel, a cukorral és az aromával sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt a cukorral keményre verjük.
A zselatint az 1 dl langyos vízben feloldjuk, majd a pudingos krémhez keverjük. Jól kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a keményre vert tejszínt is.
A két krémet összekeverjük, kb. 10 percre a hűtőbe tesszük, ezután a piskóta tetejére simítjuk. Cukrozott kakaóval szórtam meg a tetejét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre