Házi krémes sütemény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál zselatin + 1 dl víz
  • kakaópor a tetejére

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 180 fokra melegítjük.

    A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel (7-8 perc), majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és piskótát beleöntjük, majd megsütjük.

    A vaníliás pudingporokat a tejjel, a cukorral és az aromával sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt a cukorral keményre verjük.
    A zselatint az 1 dl langyos vízben feloldjuk, majd a pudingos krémhez keverjük. Jól kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a keményre vert tejszínt is.

    A két krémet összekeverjük, kb. 10 percre a hűtőbe tesszük, ezután a piskóta tetejére simítjuk. Cukrozott kakaóval szórtam meg a tetejét.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek