Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hamis francia krémes (kekszből)

Hozzávalók

  • (30cm x 33cm-es tepsihez)
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor + 4 ek
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 9 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 2 ek liszt
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 4 dl cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 30 dkg téglalap alakú édes keksz
  • A csokimázhoz:
  • 5 ek porcukor
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dkg margarin

Elkészítés

    1. A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómentesen belekeverjük a pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük, majd félre tesszük hűlni. 
    2. Közben a margarint a 4 ek cukorral habosra kikeverjük. A cukrászhabot a habfixálóval kemény habbá felverjük. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a cukros margarint, és kézi mixerrel jól összekeverjük.
    3. A tepsi aljára egy réteg kekszet szorosan egymás mellé rakunk. A főzött krémet szép egyenletesen a rákenjük a kekszre, majd a krémere kenjük a kemény habot. A tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk.
    4. Csokimáz elkészítéséhez az összes hozzávalót alacsony hőfokon megolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a keksz tetejére. A sütinket hűtőbe tesszük, és másnap, amikor már a kekszek megpuhultak, szép, egyforma szeletekre felvágjuk (kekszek mentén érdemes felvágni).

    KÓKUSZGOLYÓ, KARAMELLÁS SZELET ÉS MEGGYTORTRA: 12 ZSENIÁLIS SÜTEMÉNY HÁZTARTÁSI KEKSZBŐL >>>

    7 KEKSZ ALAPÚ, EGYSZERŰ DESSZERT, AMINEK SENKI NEM TUD ELLENÁLLNI! >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin