hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Knoppers francia krémes

120 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A pudingporból a tejjel és cukorral sűrű pudingot főzünk. Kevés vajat is teszünk hozzá, hogy ne bőrösödjön meg. A sajtkrémet kikeverjük a főzött, majd kihűtött pudinggal. A Knoppers szeleteket húsklopfolóval összezúzzuk, és a krémhez adjuk.
  2. A 2 tojásból vékony piskótát sütünk egy hosszúkás formában. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, a felesleges részeket levágjuk, majd visszahelyezzük a tiszta formába.
  3. A leveles tésztából 1,5 lapot egy zsírpapírra helyezve megsütünk. Villával megszúrkáljuk. Ha van nyújtott leveles tészta, az még jobb, azt nem kell foltozgatni.
  4. A Nutellával megkenjük vastagon a piskótalapot, majd erre kerül a krém. A tejszínhabot a porcukorral felverjük, és a krémen elsimítjuk, majd a kisült, lehűtött leveles tésztával betakarjuk.
  5. Leöntjük karamellel a sütemény tetejét, aztán jól behűtjük. 

Megjegyzés

Saját receptem. Sajnos a szeletelésnél kissé laza a süti, mint általában a krémesek, a tetején lévő leveles tésztát nem vágtam fel előre, de ti nyugodtan tegyétek meg, akkor könnyebben lehet a vágás mentén szelni.# - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss