Elkészítés: A hájat a liszttel és a rummal jól összedolgozzuk.
A tésztához valókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk vékonyra, és a háj 1/3 részét rákenjük. Összehajtogatjuk, és 20 percet hűvös helyen pihentetjük. Aztán újból kinyújtjuk, és a megmaradt háj felét rákenjük, és ugyanúgy járunk el, mint előzőleg. Majd ismét nyújtás, maradék háj kenés, összehajtás, pihenés.
Végül kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra, és tetszőlegesen töltjük.
Én diótöltelékkel és baracklekvárral töltöttem. Muffinsütőben 6 db fahéjas almás rózsát is sütöttem. Ehhez 1 db almát használtam fel, az almát megmostam, héjasan vékonyabb szeletekre vágtam, majd vízben, fahéjjal, cukorral, citromlével ízesítve megfőztem, vagyis csak addig, hogy majd hajlítható legyen. Csíkokat vágtam a tésztából, fahéjas kristálycukorral megszórtam, és az almaszeleteket rátettem, majd felcsavartam. Olajozott muffinformába tettem, és megsütöttem 200 fokra előmelegített sütőben.