Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos diós karikák

45 perc
egyszerű
olcsó
30 adag
Hozzávalók
  • 13 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 1 tk rumaroma
  • 1 csipet só
  • 1/2 tk sütőpor
  • 35 dkg liszt (+ szóráshoz)
  • 1 tojássárgája (a tészta lekenéséhez)
  • 10 dkg dió (aprított)

Elkészítés

  1. Kézi mixerrel összekeverjük egy tálban a porcukrot, a tojássárgáját, a margarint, a rumaromát, a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a lisztet, és kézzel összegyúrjuk a tésztát. Ezután 20 percet pihentetjük a hütőben.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb.7 mm vastagságúra. Karikákat szaggatunk belőle, mindegyik karika közepébe egy kis lyukat szaggatunk.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárakosgatjuk a tésztakarikákat. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztakarikákat, lekenjük tojássárgájával, majd megszórjuk az apróra vágott dióval. A sütőben 12 percig sütjük. 

DIÓS SÁRIKA>>> 

DIÓS MÉZESKALÁCS>>> 

MÁRTOTT DIÓS KIFLI>>> 

 

Megjegyzés

Linzer, csak kicsit másképpen . - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek