Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyümölcsös kosárkák

default user icon

Hozzávalók

  • 2,5 dl habtejszín
  • 1/2 db citrom
  • 6 dkg porcukor
  • 25 dkg tejföl
  • 6 dkg áfonya
  • 6 dkg eper
  • 6 dkg málna
  • 30 dkg konyhakész édes linzertészta
  • vaj (a formához)

Elkészítés

    1. A tejszínt kemény habbá verjük a citrom kifacsart levével és a porcukorral. Hozzáforgatjuk a simára kevert tejföl t. A gyümölcsöket megmossuk, és szárazra törölgetjük. A megtisztított eperszemeket felszeleteljük. 6 db mini gyümölcstortaformát kivajazunk.
    2. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és hat részre vágjuk. A formákba nyomkodjuk úgy, hogy peremük is legyen. A túllógó tésztaszéleket levágjuk. Befedjük mindet sütőpapírral, és mindbe egy-egy rétegben lencsét vagy szárazbabot öntünk, hogy lenyomja a papírt.
    3. Az apró tortaalapokat 190 fokos sütőben 13-15 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a babot vagy lencsét, illetve a sütőpapírt is. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd mindbe tejszínes krémet kanalazunk, és a tetejükön elrendezzük az előkészített gyümölcsöket. 

    MÁLNÁS-JOGHURTOS KOSÁRKÁK>>> 

    KÓKUSZOS KOSÁRKA>>> 

    BARACKLEKVÁROS DIÓS KOSÁRKA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin