Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsleves IV.

MME MME
6 5/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A befőtteket leszűröm, levüket lábosba öntöm. Hozzáteszek még kb. annyi vizet, amennyi a lé volt. Amíg felforr, megtisztítom, feldarabolom és beleteszem az almát, teatojásba rakom a fűszereket. (Ennyi leveshez tele szoktam tenni a teatojást, kb. fele-fele arányban a fahéjat és a szegfűszeget, plusz 1 db szegfűborsot). Ízlés szerint cukrozzuk, és a citrom levéből is tehetünk bele. Ha puhára főtt az alma, beletesszük a meggyet és a (közben kisebb darabokra vágott) barackot. Megvárjuk, míg ismét felforr. Közben a két vaníliás pudingot kikeverjük kb. fél liter tejjel, és ha forr a leves, már tehetjük is bele. Addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Ha kész, beletesszük a vaníliás cukrot (főzés közben elveszítené az aromáját) és a citromhéjat (én krumplipucolóval szoktam 5-6 darabkát levágni, ügyelve, hogy a fehér rész ne kerüljön bele). Hidegen tálaljuk. Legjobb, ha előző este készítjük el, így az ízek még jobban összeérnek.

Megjegyzés

Ha vendégeket várunk ebédre, sokszor készítem ezt, hiszen aznap nincs vele semmi dolgom. A gyerekek egyenesen imádják. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss