A hideg margarint a lisztbe kockázzuk. Hozzáadjuk a sót, ezután a margarinnal összemorzsoljuk. Amikor már kezd összeállni, a közepébe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az ecetet, ill. a vizet. Viszonylag gyorsan összeállítjuk. Amikor a tészta egyneművé válik, készen is vagyunk.
A tésztát alufóliába csomagolva a hűtőbe tesszük, és 30 perc után folytatjuk vele a munkát. (Pár napig a hűtő normál részében eláll, egyéb esetben fagyasztható!)
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, egy tálban a fahéjjal és a cukorral összekeverjük, és egy edényben, közepes hőfokon megpároljuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 3 mm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú darabokra osztjuk. Egy-egy négyzet közepébe teszünk a kihűlt almából, szépen feltekerjük és sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Tölthető bármivel, ki mit szeret.