Elkészítés: A fehérhúsú halfilét hosszában félbevágjuk, majd feltekerjük, és egy bambuszpálcával átszúrjuk.
A bambuszpárolót sütőpapírral kibéleljük, hogy a hal húsa ne tapadjun majd rá, beletesszük a haltekercseket. Vékonyra szeletelt újhagymával és chilipaprikával megszórjuk, kevés szójaszósszal és szezámmagolajjal meglocsoljuk.
A bambuszpárolót kevés forrásban lévő víz felé helyezzük, de mindig ügyelve rá, hogy a víz szintje ne érje el a pároló edény alját (csakúgy, mint amikor vízgőz felett olvasztunk pl. csokoládét). A vizet forralhatjuk wokban, de akár egy magasabb falu serpenyőben is, ez utóbbiban kb. egy ujjnyi is elegendő – de figyelnünk kell a víz pótlására! A hal gyorsan megpárolódik, elegendő hozzá 5-10 perc.
Miután elkészült, fekete szezámmaggal megszórva kínáltuk. Adhatunk mellé rizst vagy szintén gőzben párolt zöldségeket, fürjtojással töltött gombafejeket is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre