Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyömbéres tepsis burgonya

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 4 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • pici olaj
  • szemlemorzsa

Elkészítés

    Elkészítés: A tepsit kiolajozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával.

    A burgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Sózzuk, szerecsendióval megszórjuk, majd a tepsiben szétterítjük.

    A hagymát finomra vágjuk. A tejfölt simára keverjük az olvasztott, de már nem forró margarinnal, hozzáadjuk a lisztet és a hagymát. Végül a gyömbérrel, az ételízesítőkkel, fűszerekkel összekeverjük, majd ráöntjük a burgonyára, majd fóliával letakarva előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük.

    Ha a krumpli megpuhult, a tetejét lepirítjuk. Tálaláskor meghinthetjük reszelt sajttal.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin