Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, majd négybe vágjuk. Felforrósított olajon a tarhonyát addig pirítjuk, amíg világosbarna lesz. Félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát, majd azonnal annyi vizet öntünk hozzá, hogy 2 ujjnyira ellepje. Beletesszük a leveskockát, meghintjük törött borssal és kevés sóval. A tűzre visszatéve 25 percig forraljuk kis lángon, közben a tarját apróra vágjuk. Ha a párolási idő letelt, a tarhonyához adjuk a tarját, a zöldborsót és a kukoricát a levével együtt, jól összekeverjük, és további 5 percig főzzük. Ezután lefedve hagyjuk állni további 15 percig, addigra az összes levet beszívja. Tálalás előtt összekeverjük, és salátával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre