Grízestészta

default user icon
13 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg gríz
  • 50 dkg szélesmetélt
  • olaj
  • cukor
  • lekvár

Elkészítés

    Elkészítés: Egy akkora lábasban, amekkorába majd a kifőzött tészta elfér, olajat melegítek. Beleszórom a grízt, csipet sót, és addig kevergetem, pirítom, amíg halványbarna lesz. Majd felöntöm forró vízzel, hogy ellepje. De tényleg forró legyen az a víz, és ne csak meleg!! Leveszem a tűzről, lefedem, majd piszka és kukucs nélkül hagyom állni kb. 20 percet. Kifőzzük a szélesmetéltet, mire elkészül, a gríz is puha lesz. Fakanállal, villával, amelyiknek jobb a fogása, lazítsuk fel az összeállt grízt, szedjük rá a forró tésztát, pirítsuk még néhány percig, és már kész is. Porcukorral, lekvárral, mmmm! Főleg málnalekvárral, az a kedvencem. :)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sárosi Gábor 4 évvel ezelőtt
Gyermekkorom kedvenc étele! Nagyon örülök, hogy itt rátaláltam. Édesanyám készítette házilag gyúrt tésztával és krumplis nudlival is. Kamaszkoromtól csemege ubival szeretem :) Köszi a receptet.
Tama Tímea 4 évvel ezelőtt
Mikor kell hozzáadni a cukrot a grízhez?
Örvényesi Tira 5 évvel ezelőtt
... és milyen lehet pörköltszafttal :) Bocsi nem bírtam ki! Nagyon jó ötlet, hogy vannak egyszerű ételek is, köszönet érte. Ja és isteni!!!
Balla Gábor 5 évvel ezelőtt
Tetszik ez a útmutatás:\"piszka és kukucska nékül\"
Farkas Vera 5 évvel ezelőtt
Dormoni: # olaj - 1-2 evőkanálnyi, amennyin lepirítod a grízt! # só - 1 csipetet szoktam, ahogy minden másba is # cukor - ízlésed szerint # lekvár - szintén, ízlésed szerint. Többinél meg meg van adva... :)
Tóth Gáborné 5 évvel ezelőtt
Drága dormoni, máskor mielőtt írsz, olvass is! :) TOMANDA :)) Kipróbálom tejföllel is, még sosem!
fmoni 6 évvel ezelőtt
És a mennyiség a hozzávalókból az nem számít? Mire jó ez a recept? Fölösleges ilyenek tárolni!!
Sweet Honey 7 évvel ezelőtt
Az en nagyapam mindig tejfollel es porcukorral ette, kicsi lanyaim is igy szeretik.
Kári-Horváth Krisztina 7 évvel ezelőtt
A felvidéki nagymamám kristálycukorral ette/tálalta mindig, de isteni esetes (csemege) uborkával is.
tomanda 7 évvel ezelőtt
Bocs, csak egyszer akartam megkérdezni.

Hasonló Receptek

Magazin