Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Görögös csirkecomb paradicsommal és olajbogyóval

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 1 dl olívaolaj (+ 1 ek)
  • 60 dkg burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 30 dkg koktél paradicsom
  • 15 dkg fekete olajbogyó
  • bors
  • friss oregánó

Elkészítés

    1. A csirkecombokra kérget pirítunk a felhevített olívaolajon. A megtisztított burgonyát és lilahagymát nagyobb cikkekre szeljük. A fokhagymát keresztben kettévágjuk. Az előkészített zöldségeket egy közepes méretű tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk oregánóval, és kézzel alaposan összeforgatjuk.
    2. csirkecombokat a zöldségágyra helyezzük, közéjük tesszük a koktélparadicsomokat és a kimagozott olajbogyót, majd alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőbe toljuk 45 percre. Kivesszük, eltávolítjuk az alufóliát, és grillfokozaton további 15 percig sütjük, hogy a combok ropogósra piruljanak.

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist és recept: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin