Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Görög sajtgolyók

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg fetasajt
  • 20 dkg juhtúró (lehetőleg piacról)
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
  • 1/2 db kápia paprika vagy piros pritamin paprika
  • 1 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több)
  • kakukkfű
  • oregánó
  • pici bors
  • olívaolaj vagy egyéb hidegen sajtolt olaj (én repceolajat használtam)

Elkészítés

    Elkészítés: A fél kimagozott kápia paprikát sütőben húsával lefelé fordítva szenesre sütjük, így a bőrét könnyen el lehet távolítani, és isteni a zamata! Ha kihűlt, nagyon apróra vágjuk, ahogy a lilahagymánkat is, majd beleöntjük egy keverőtálba. Hozzáadjuk a fetasajtot, jól eldolgozzuk, összetörjük villával, majd a fokhagyma is mehet bele, végül a juhtúrót is beletörjük. Ekkor mehetnek a fűszerek ízlés szerint.

    Fóliával vagy fedővel lefedve benyomjuk a hűtőbe, cirka 4 órára, hogy érjen, és ne legyen olyan lágy a massza.

    Ezután kivesszük, előkészítünk egy lapos tálat, a sajtkrémból golyókat formázunk olajos kézzel. Szerintem a pici golyók cukibbak. :D Fontos, hogy csak egymás mellé, és ne egymásra tegyük őket. Ahogy megtelt a tál, kb. a golyók feléig öntjük az olajunkat, majd megszórjuk még egy kis oregánóval és kakukkfűvel is.

    1 éjszakát vagy 1 napot érjen a hűtőben, majd az olajból kiemelve lehet tálcára pakolni.

Megjegyzés

Én szilveszterkor csináltam, virslikarikákra tűzdelve. Az a baj, hogy hamar elfogy. El tudom képzelni megpirított bagett-karikán is, úgy könnyebb.

Misskom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin