Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombával és hússal töltött burgonya

default user icon
4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 db közepes méretű burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg borjúhús
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olívaolaj + bőségesen a sütéshez
  • 5 dkg szárított sonka vékony szeletben
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl húsleves, kockából

Elkészítés

    Előkészítés: Meghámozzuk és megmossuk a burgonyát. Burgonyavájóval kivájjuk a belsejét (a kivájt forgácsot is megőrizzük!) vigyázva, hogy falai vékonyak maradjanak, de be ne szakadjanak. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, kis kockákra aprítjuk. A húst megmossuk, és a gombához hasonlóan felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevágjuk.
    Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat. Üvegesre pároljuk benne a hagyma felét. Hozzáadjuk a gombát, és addig sütjük, amíg a gomba leve elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a sonkát, a húst és a petrezselymet. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal, és öt percig a pirítjuk. Serpenyőben bőséges olajat forrósítunk. A burgonyákat az elkészült töltelékkel megtöltjük, és az olajban minden oldalról megpirítjuk. Utána egy nagyobb edénybe (lábasba) helyezzük őket. A kivájt burgonyaforgácsot szintén enyhén átsütjük az olajban, és töltött burgonyák közé, az edény aljába szórjuk. A visszamaradt olajból megtartunk 2 evőkanálnyit, a többit félretesszük. Az olajban megpároljuk a maradék hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és petrezselymet. Felöntjük a borral, és amikor forrni kezd, hozzáöntjük a húslevest. Felforraljuk, és a burgonyákra öntjük. A burgonyákat lassú tűzön puhára főzzük. Melegen tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek