Keress receptre vagy hozzávalóra

Gombás töltött káposzta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg körüli fejes káposzta
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál liszt
  • bors
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt hagymát és gombát is. Sóval, borssal ízesítjük, kihűtjük, és belekeverjük a rizst és a tojást is. Ezzel töltjük meg a káposztaleveleket.

    A maradék káposztát felvágjuk, felét a fazék aljára helyezzük, és megszórjuk kaporral, rátesszük a gombócokat, újra kaporral ízesítjük, majd befedjük a maradék káposztával. Vízzel felöntjük, és puhára főzzük.

    Gyenge rántással sűrítjük, és kis tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin