Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás csirkecomb zöld palacsintával

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A spenótot megtisztítjuk, enyhén sós vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, finomra vágjuk. A palacsintához simára keverünk 8 dkg lisztet a tejjel, a tojásokkal, 1/4 kávéskanál sóval és a spenóttal, letakarjuk, a hűtőben 30 percet pihentetjük.

A combokat leöblítjük, bedörzsöljük sóval és borssal, megszórjuk 2 evőkanál liszttel, majd 4 evőkanál forró olajban mindkét oldalukat megkapatjuk, kiemeljük az edényből. A zsiradékban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, elkeverjük a pirospaprikával és a paradicsompürével, rádobjuk a megtisztított, nem túl vékonyan felszeletelt gombát és a felkarikázott zöldpaprikát. Felöntjük 1/2 dl vízzel, összeforraljuk, végül visszatesszük bele a húst, és fedő alatt puhára pároljuk.

A palacsintamasszában elkeverünk 1 evőkanál olajat, teflon palacsintasütőben nem túl vékony palacsintákat sütünk belőle, melegen tartjuk. Eldolgozunk a csirke mártásában 2 dl tejfölt, sózzuk, borsozzuk (ha kell), összeforraljuk, végül megöntözzük 1 dl tejföllel. Tálaláskor kettesével összetekerjük a palacsintákat, 2 cm vastag csíkokra metéljük, és a combok köreteként mihamarabb tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek