Gofri IV.

default user icon
164 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 12 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg cukor
  • csipet só
  • 1/2 liter tej
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

    Elkészítés: A liszthez keverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, sót, vaníliás cukrot, cukrot, a 1/2 liter tejet, és a citrom héját. Jól összekeverjük. A tojások fehérjét keményre verjük, és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a gofrisütőben, kb. 4 perc alatt megsül. Csokipudingal, lekvárral nagyon finom.

Megjegyzés

Rakhatsz a tésztába durvára reszelt almát (de mértékkel, mert vizet ereszt), vagy mazsolát is.


A receptet V.O.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hinczák Renáta 1 évvel ezelőtt
Tökéletes, elsőre sikerült és nem ragadt bele a formába. A kisfiam fél perc alatt befalta és még repetát is kért. :)
Anikó 1 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! Köszi.
Kiss Ivett 2 évvel ezelőtt
Nagyon ízlett a családnak,és minden nap ilyet szeretnének enni :)
Czövek Julianna 3 évvel ezelőtt
Nagyon jó lett hamar kész nagyon finom és nem tapad le egyáltalán én nem raktam bele citrom héjat mert a gyerekek nem szeretik de így is nagy sikere van:) 12-13 db jött ki az alap anyagból.
Házi Márta 3 évvel ezelőtt
Én Tefal 3in1 sütővel próbáltam ki, tökéletesre sikerült, nem ragadt le, finom puha, de ropogós tésztája lett. Vékonyan én is átolajoztam a sütőt és csak miután felforrósodott, akkor tettem bele a tésztát. 2-3 perc sütés kellett egy adaghoz. A recept tökéletes, viszont ha csokis/nutellás verziót szeretne valaki, akkor szerintem a tésztából jobb elhagyni a citromhéjat, legalábbis az én ízlésemnek nem fér össze a kettő.
Flarmeon 3 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én Moulinex 3in1 sütővel csináltam. Megolajoztam sütés előtt a lapot és a tésztájába is tettem egy keveset. A sütés előtt 15 percig lecsukva hevítettem és utána kezdtem sütni. Nem ragadt le, kb. 3-4 perc alatt tökéletesen átsült. Akinek leragad, javaslom, hogy nézze meg, sértetlen e a teflon felület, és teljesen átforrósított lapon kezdje sütni. köszönöm a receptet, tökéletes.
Kemenes Kata 3 évvel ezelőtt
Gofrisütő híján olajozott serpenyőben sütöttem, mint a palacsintát. Nem ragadt oda, átsült, a széle ropogós lett, a közepe puha. Összességében csak azt mondhatom, hogy nagyon-nagyon finom lett. Ajánlom mindenkinek.
Rommie 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom volt ez is, nekem jól sikerül, de azt nem tudja valaki, hogyan lehetne olyan állagú gofrit készíteni otthon, mint amilyet a boltban árulnak? Az is elég jó, csak tele van E-vel. Az állaga nagyon jó.
Balog Bernadett 4 évvel ezelőtt
Sziasztok!! Nagyon jó recept, ajánlani tudom mindenkinek. Finom, ropogós. :) Én először csináltam gofrit, minden segítség nélkül és összejött. Nem ragad, könnyedén ki lehet venni a gofrisütőből. :)
Réka 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! Segítsetek kérlek, nekem nem jött össze a recept, a tészta nagyon finom, de a közepe egy kicsit nyers, pedig a külseje már barna. A sütőmmel lehet a baj? Sima tescós. eddig egy hasonló recepttel használtam az mindig sikerült, csak azt sikerült elhagynom, illetve elraktam valami tuti biztos helyre..( ahol tuti biztos nem találom meg :S )

Hasonló Receptek

Magazin