Gluténmentes vegán zöldséges muffin

Hozzávalók

  • 1,5 bögre rizsliszt
  • 3/4 bögre csicseriborsóliszt
  • 1,5 tk. szódabikarbóna
  • 1 és 1/4 bögre víz
  • 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
  • 1/2 tk. citrom leve
  • 1 cukkini
  • só, bors, kurkuma, rómaikömény

Elkészítés

    1. A cukkinit megmossuk, és kockázd fel apróra (kb. egy bögrényi kockázott cukkinit kapsz).
    2. Egy tálban összekeverjük a rizslisztet, csicseriborsólisztet, szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. Hozzá morzsoljuk a vajat.
    3. Hozzá keverjük a citromlevet, vizet és az egészet összekeverjük. Amikor elkevertük a tésztát, beletesszük a zöldséget és összeforgatjuk. (Érdemes gyorsan összekeverni.)
    4. Ha szükséges, tegyünk sütőpapírt a muffinformába, adagoljuk bele a tésztát.
    5. Tegyük 180°C fokra előmelegített sütőbe és süssük aranybarnára körül-belül 20-25 perc alatt. 

Megjegyzés

Nem csak azért szeretem ezt a receptet, mert finom, de a csicseriborsó liszt és a rizsliszt keveréke teljes értékű fehérjével szolgál a szervezet számára. Fontos, hogy vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Vitai Kati
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin