Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mazsolás-diós muffin ( glutén-, tojás- és tejmentes)

Hozzávalók

  • 2 bögre hajdinaliszt
  • 1 bögre teljes értékű nádcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • vanília
  • fahéj
  • 6 ek kókuszolaj
  • 1/2 bögre mazsola
  • 1/2 bögre dió apróbb darabokban
  • 1,8 bögre víz

Elkészítés

    1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a mazsolát és a diót is, majd hozzáöntjük a kókuszolajat és a vizet is,  majd néhány lágy mozdulattal összedolgozzuk a tésztát. (Ha a kókuszzsír kemény, a vizet felmelegítjük, és amikor forró, leöntjük vele zsírt, ami így felolvad, és a vízzel együtt a tésztába öntjük.) 
    2. A muffinkészítés egyik titka, hogy soha ne kevergessük hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyjuk sokáig állni. Ha kevés a folyadék akkor tegyünk még hozzá annyit, hogy a tészta lágy legyen, majd adagoljuk a tésztát a kibélelt vagy kikent muffinformába.  180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

      MAZSOLÁS-TÚRÓS RÓZSAMUFFIN - LAKTÓZMENTES RECEPt! >>>

      GLUTÉNMENTES SÜTEMÉNYEK >>> 

      TOJÁSMENTES SÜTEMÉNYEK >>> 

      Muffin alapreceptek >>> 

Megjegyzés

Nagyon szeretek muffint készíteni, mert gyors, látványos, ízletes, változatos. Egy muffin elkészítése 10 percet sem vesz igénybe - amiből kb 5 perc a mosogatás:) plusz a sütési idő, amíg tudsz mást csinálni. És utána... friss süti illat, isteni, friss ízek, langyos tészta. puha állag, gyönyörű látvány na és még ha olyan alapanyagokból csinálod egészséges is lehet - ellentétben a bolti kekszekkel, sütikkel. Az otthon készült finom muffin ideális ebéd utáni sütinek, vagy csak úgy délutáni nasinak pl. ma vasárnap délutánra:) vagy reggelire, uzsonnára, de lehet vacsora étel is. Gyerekeknek egész pici kortól jó alternatíva a bolti péksütemények, dobozos kekszek, desszertek helyett. A friss jó, tiszta minőségű alapanyagokból készült házi ételekkel elkerülhető a gyerekeknél kialakuló táplálékérzékenység, allergiák. Ma ekadasi napja van - erről bővebben egy korábbi bejegyzésben olvashatsz itt. Ilyenkor nem fogyasztunk gabonaféléket. így a mai ebéd utáni desszertnek egy gluténmentes, hajdinalisztes mazsolás diós muffint készítettem. A mazsolás diós ízesítés egy elég klasszikus ízkombináció, amit a legtöbben szeretnek:)

vitaik
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin