Elkészítés: 1. A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadunk 6 kanál vizet.
2. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
3. A masszát elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190 fokon 2 lapot sütünk belőle (kb. 7-8 perc!!!).
4. A krémhez a margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük. Az egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, ezt kenjük az alsó lapra.
5. A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre, és lefedjük a másik lappal.
6. A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg margarint. A sütemény tetejére kenjük, amelyet a máz szilárdulása után szeletekre vágva tálalunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre