Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés-meggyes sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 18 dkg vaníliás omlós keksz
  • 18 dkg kakaós omlós keksz
  • 2 evőkanál lekvár
  • 10 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg gesztenyemassza
  • meggylé
  • 1 csomag babapiskóta
  • rum
  • tej
  • magozott meggy
  • 3 dl habtejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A 2 csomag édes kekszet apróra összetörjük. Belekeverjük a felolvasztott vajat és a lekvárt. Olyan állagúra gyúrjuk, hogy a tészta szelhető legyen.

    Egy tortaformába nyomkodjuk a kekszes masszát (én frissentartó fóliával kibéleltem, hogy könnyebben ki tudjuk szelni belőle). Rátesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, majd a közébe szórjuk a magozott meggyet.

    A gesztenyemasszát összekeverjük a meggylével kenhető állagúra, ezt rásimítjuk a piskótára és a meggyre. Végül felverjük a habtejszínt, és bevonjuk vele a süteményt.

    1 napra betesszük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd szeletelve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin