Előkészítés: Összemorzsoljuk a vajat liszttel, a darált dióval, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját, a rumot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a mézet és egy csipet sót. Alaposan összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, letakarjuk, és a hűtőben 1 órán át pihentetjük.
Elkészítés: Amikor eltelt ez az idő, a tésztát kivesszük a hűtőből és 30 darabra osztjuk. A kis tésztagolyókat beletesszük a formákba, és egyenletesen kibéleljük vele. (Ujjainkkal körbenyomkodjuk.) A forma méretétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb kosárkát tudunk készíteni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kosárkákat 10-14 percen át sütjük, majd kicsit hűtjük, és kiszedjük a formákból a tésztát, és a krémmel megtöltve kínáljuk. A gesztenyekrémhez a gesztenyemasszát áttörjük, és a porcukorral meg a rummal alaposan kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyemasszához adjuk. Önmagában, tejszínhabbal is kínálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre