Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-gombás csigatészta cukkinivel

45 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: 1,5 liter sós vízben 13 perc alatt megfőzzük a tésztát.

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A gombát előkészítjük és először félbe, majd még négybe vágjuk, hogy kisebb, kb. 1x1 centiméteres darabokat kapjunk. A natúr gesztenyét szintén ekkora méretűre vágjuk.

Egy serpenyőben vajat és olajat hevítünk (így a vaj nem fog megégni), rátesszük a hagymát és a fokhagymát, majd sózzuk. Pár perc után beletesszük a gombát, és aranybarnára sütjük. Ezután beletesszük a gesztenyét, felöntjük a tejszínnel, reszelünk rá trappista sajtot, majd amikor besűrűsödött, beletesszük a joghurtot, és lehúzzuk a tűzről. Citromlével, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. (Ha kell, sózzuk, mert fontos, hogy elég sós legyen a töltelék).

A cukkinit alaposan megmossuk és szeletekre vágjuk. Teflonos serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd megsütjük, ízlés szerint sózzuk a cukkinit.

Tálaláskor a csigákat megtöltjük a gombás-gesztenyés töltelékkel, majd a sült cukkinivel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek