RECEPT

« vissza

Gesztenyelekvár vaníliával és cseresznyepárlattal

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Gesztenyelekvár vaníliával és cseresznyepárlattal

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 15
  • Elküldve: 1

Hozzávalók:

  • kb. 3,5 dl lekvárhoz:
  • 50 dkg friss gesztenye
  • 2 dl víz
  • 10 dkg barnacukor
  • 2 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 rúd vanília kikapart belseje)
  • 2 teáskanál cseresznyepárlat (Kirsch)

Elkészítés:

A gesztenyéket alaposan megmosom, a csúcsánál mindegyiket kereszt alakban bevágom. Annyi vízzel teszem fel főni, hogy legalább 3-4 ujjnyival ellepje a gesztenyéket. Közepesen erős tűzön nagyjából 1 óra alatt puhára főzöm.

A főzővizet leöntöm, majd hideg vizet engedek a megfőtt gesztenyékre, azon melegében megtisztítom, eltávolítva a belső, barna héjat is. Így csak a szép világos színű gyümölcshús marad. A meghámozott gesztenyéket burgonyanyomóval áttöröm.

Egy kisebb edényben cukorszirupot készítek 2 dl vízből és 10 dkg barnacukorból. Mikor gyöngyözve forr, óvatosan hozzáadom az áttört gesztenyét, majd a vaníliakivonatot és a cseresznyepárlatot. Felforralom. A még kissé darabos lekvárt botmixerrel simára dolgozom.

Még forrón üvegekbe töltöm.

Megjegyzés:

Hűtőszekrényben 2-3 hétig is tárolható. Ha hosszabb tárolásra készül, érdemes száraz vagy nedves dunsztba tenni a lezárt üvegeket. Kis mennyiségnél azonban kockázatmentesen elkészíthető a fentiek alapján.

A barnacukornak köszönhetően enyhén karamelles, a vaníliától és a cseresznyepárlattól illatos és nagyon aromás finomság lesz a végeredmény!

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További fotókat, recepteket és érdekességeket Habliliom blogjában találsz!

habliliom receptjeiből:
Fűszeres csillagok (Zimtsterne)
Pikáns karamellizált hagymalekvár
Gyömbéres-diós karikák
Színes linzer barackos marcipánkrémmel
Arancini paradicsommal és bazsalikommal
Paprikakrémes rétes
Franciasaláta tárkonyos majonézzel
Meggyes rétes egyszerűen II.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Házi krémesek
Igazi klasszikus, amit minden cukrászdában megtalálunk, de a bátrabbak otthon is elkészíthetik!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Ünnepi túró rudi torta Ünnepi túró rudi torta
Túrós-lilahagymás-kolbászos pogácsa Túrós-lilahagymás-kolbászos pogácsa
Panda maci szelet Panda maci szelet
Kozák sapka (hólabda) Kozák sapka (hólabda)
Karácsonyi zserbó szelet Karácsonyi zserbó szelet
Sopa de ajo (spanyol fokhagymaleves) Sopa de ajo (spanyol fokhagymaleves)
Zeller-burgonya gratin Zeller-burgonya gratin
Marcipános-mandulakrémes torta Marcipános-mandulakrémes torta
Vörösboros-narancsos kacsamell gesztenyés-datolyás rizzsel Vörösboros-narancsos kacsamell gesztenyés-datolyás rizzsel
Magyaróvári sertésszelet párolt lilakáposztával Magyaróvári sertésszelet párolt lilakáposztával
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123213_makos-suti-110.jpg Mákos sütemények

A mákos desszertek - sütik, piték, rétesek - egész évben kedvenceink, az év vége felé mégis kiemelt szerepet kap a mágikus mák.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123206_puncs-110.jpg A jó puncs nem pancs!

A téli, ünnepi italkínálat egyik kedvence a puncs. Az angol eredetű ital könnyen összeállítható, rengeteg változata létezik, s…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123193_tulipan-kalacs-110.jpg Forró levesek, ünnepi menü és a tulipános kalács

A reggeli kávémat kortyolgatom, és próbálok visszaemlékezni az elmúlt két hét történéseire. Nem könnyű, mert sűrű és gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123181_muzli-110.jpg Müzli - nem csak reggelire

A müzli tejjel vagy joghurttal egészséges reggeli, de ennél sokkal többet is tud. A száraz müzlikeverékek már minden üzlet polcán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123175_tortilla-110.jpg Mi lehet lepény, lap és chips? A tortilla!

Attól függően, hogy melyik országban esszük, a tortilla lehet magas burgonyás lepény, lapos, feltekerhető lepény vagy ropogós,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
előző recept
következő recept