Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Gesztenyelekvár vaníliával és cseresznyepárlattal

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Gesztenyelekvár vaníliával és cseresznyepárlattal

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 15
  • Elküldve: 1

Hozzávalók:

  • kb. 3,5 dl lekvárhoz:
  • 50 dkg friss gesztenye
  • 2 dl víz
  • 10 dkg barnacukor
  • 2 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 rúd vanília kikapart belseje)
  • 2 teáskanál cseresznyepárlat (Kirsch)

Elkészítés:

A gesztenyéket alaposan megmosom, a csúcsánál mindegyiket kereszt alakban bevágom. Annyi vízzel teszem fel főni, hogy legalább 3-4 ujjnyival ellepje a gesztenyéket. Közepesen erős tűzön nagyjából 1 óra alatt puhára főzöm.

A főzővizet leöntöm, majd hideg vizet engedek a megfőtt gesztenyékre, azon melegében megtisztítom, eltávolítva a belső, barna héjat is. Így csak a szép világos színű gyümölcshús marad. A meghámozott gesztenyéket burgonyanyomóval áttöröm.

Egy kisebb edényben cukorszirupot készítek 2 dl vízből és 10 dkg barnacukorból. Mikor gyöngyözve forr, óvatosan hozzáadom az áttört gesztenyét, majd a vaníliakivonatot és a cseresznyepárlatot. Felforralom. A még kissé darabos lekvárt botmixerrel simára dolgozom.

Még forrón üvegekbe töltöm.

Megjegyzés:

Hűtőszekrényben 2-3 hétig is tárolható. Ha hosszabb tárolásra készül, érdemes száraz vagy nedves dunsztba tenni a lezárt üvegeket. Kis mennyiségnél azonban kockázatmentesen elkészíthető a fentiek alapján.

A barnacukornak köszönhetően enyhén karamelles, a vaníliától és a cseresznyepárlattól illatos és nagyon aromás finomság lesz a végeredmény!

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További fotókat, recepteket és érdekességeket Habliliom blogjában találsz!

Ajánlott receptek



habliliom receptjeiből:
Rózsaszín marcipános minyon
Zöldséges-zöldfűszeres paradicsomleves
Pozsonyi kifli mandulával és vörös áfonyával töltve
Zöldfűszeres gombakrémleves
Vörös zöldségcurry
Sajtos csicsókalepény szárított paradicsommal
Petrezselymes burgonya-gratin
Gombafasírt laskával és vargányával
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Mogyorós-csokis marlenka Mogyorós-csokis marlenka
Acquacotta (olasz leves) buggyantott tojással Acquacotta (olasz leves) buggyantott tojással
Gyors makaróni csirkeraguval Gyors makaróni csirkeraguval
Egyszerű tiramisu Egyszerű tiramisu
Háromízű vidám torta Háromízű vidám torta
Sonkában sült csirkemelltekercs meggyel töltve Sonkában sült csirkemelltekercs meggyel töltve
Rozmaringos-mustáros tarja Rozmaringos-mustáros tarja
Mandulás macik Mandulás macik
Hagymás kosárkák leveles tésztából Hagymás kosárkák leveles tésztából
Tejfölös-citromos kocka Tejfölös-citromos kocka
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124333_dieta110.jpg Cím: Kulcs a sikeres diétához

Hiába fogytunk le, a leadott felesleg szinte rögtön visszakúszott? A legújabb csodakúra tízkilós fogyást ígért, de rólunk csak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124331_koleszterin110.jpg Természetes koleszterincsökkentés!

Mivel nem okoz panaszokat, sokan nem is tudják, hogy változtatniuk kellene az életmódjukon. Pedig Magyarországon a felnőtt…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124329_balkon110.jpg Paradicsomot a balkonra!

Unjuk a zöldséges standok áruit? Szeretnénk egy kicsit magunk is kertésszé válni? Íme, néhány tipp, hogy tudunk igazi zöldség…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124327_sarga110.jpg Színpompás egészség

Az élénk színű növények, gyümölcsök és zöldségek mind-mind egy dologról árulkodnak: fittségről és életerőről. Lássuk, miben és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124325_jinjang110.jpg Harmonikus diéta

Mi az a jin-jang diéta, és miért jó?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124323_yoghurt110.jpg Miért jó a joghurt?

Táplálkozási szakértők szerint még a tejnél is egészségesebb. Lássuk, miért játszik egyre fontosabb szerepet az egészséges…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116598_sparga-110.jpg Tavaszi nyitány zsenge fehér spárgával

Ha nagyobb tömegben megjelennek az első zsenge spárgakötegek a piaci standokon – minden kétséget kizáróan kezdetét veszi a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124321_alvas110.jpg Szuper diéta trükk!

Hogyan segít a fogyásban a 14-es szám?

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept