Részletes receptkereső »
  •  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Gesztenyelekvár vaníliával és cseresznyepárlattal

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Gesztenyelekvár vaníliával és cseresznyepárlattal

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 15
  • Elküldve: 1

Hozzávalók:

  • kb. 3,5 dl lekvárhoz:
  • 50 dkg friss gesztenye
  • 2 dl víz
  • 10 dkg barnacukor
  • 2 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 rúd vanília kikapart belseje)
  • 2 teáskanál cseresznyepárlat (Kirsch)

Elkészítés:

A gesztenyéket alaposan megmosom, a csúcsánál mindegyiket kereszt alakban bevágom. Annyi vízzel teszem fel főni, hogy legalább 3-4 ujjnyival ellepje a gesztenyéket. Közepesen erős tűzön nagyjából 1 óra alatt puhára főzöm.

A főzővizet leöntöm, majd hideg vizet engedek a megfőtt gesztenyékre, azon melegében megtisztítom, eltávolítva a belső, barna héjat is. Így csak a szép világos színű gyümölcshús marad. A meghámozott gesztenyéket burgonyanyomóval áttöröm.

Egy kisebb edényben cukorszirupot készítek 2 dl vízből és 10 dkg barnacukorból. Mikor gyöngyözve forr, óvatosan hozzáadom az áttört gesztenyét, majd a vaníliakivonatot és a cseresznyepárlatot. Felforralom. A még kissé darabos lekvárt botmixerrel simára dolgozom.

Még forrón üvegekbe töltöm.

Megjegyzés:

Hűtőszekrényben 2-3 hétig is tárolható. Ha hosszabb tárolásra készül, érdemes száraz vagy nedves dunsztba tenni a lezárt üvegeket. Kis mennyiségnél azonban kockázatmentesen elkészíthető a fentiek alapján.

A barnacukornak köszönhetően enyhén karamelles, a vaníliától és a cseresznyepárlattól illatos és nagyon aromás finomság lesz a végeredmény!

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További fotókat, recepteket és érdekességeket Habliliom blogjában találsz!



habliliom receptjeiből:
Rózsaszín marcipános minyon
Zöldséges-zöldfűszeres paradicsomleves
Pozsonyi kifli mandulával és vörös áfonyával töltve
Zöldfűszeres gombakrémleves
Vörös zöldségcurry
Sajtos csicsókalepény szárított paradicsommal
Petrezselymes burgonya-gratin
Gombafasírt laskával és vargányával
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Húsvéti sütemények
A nagy vendégjárásra és a családi együttlétre mindenki készül finom sütikkel. Összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Mini fánk túróhabbal és tejkaramellel Mini fánk túróhabbal és tejkaramellel
Fácánbecsinált csicsókával és körtével Fácánbecsinált csicsókával és körtével
Kolbászos-zöldséges csicseriragu Kolbászos-zöldséges csicseriragu
Bukta-kígyó Bukta-kígyó
Bundás mozzarella zöldpestós salátával Bundás mozzarella zöldpestós salátával
Ropogós pulykakockák vajas karfiollal Ropogós pulykakockák vajas karfiollal
Tükörtojás süti Tükörtojás süti
Hummusz fűszeres fenyőmaggal Hummusz fűszeres fenyőmaggal
Mentás-rizses gombaleves Mentás-rizses gombaleves
Mentás-joghurtos uborkasaláta Mentás-joghurtos uborkasaláta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123969_egytaletel-110.jpg Egytálételek dolgos mindennapokra

Ez a félév valahogy nem úgy akar alakulni, ahogy én azt szerettem volna. Azt hittem, mindenre jut majd időm, de nem……

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123983_retek-110.jpg Virágdísz retekből hidegtálra

Húsvétkor csinos hidegtálakat készítünk, feldíszítjük a salátákat és a sonkatekercseket - úgy a legjobb, ha ehető díszeket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123968_fokhagyma-110.jpg Fokhagymapucolás és fokhagymakrém pillanatok alatt

Sokan szeretik a fokhagymát enni - pucolni már sokkal kevésbé. Pedig van gyors módszer a tisztításra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118149_gnocchi-110.jpg Gnocchi, az olasz krumplinudli

Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116162_medvehagyma-110.jpg Itt a medvehagyma!

A végsőkig lecsupaszított piacon végre megjelenik a tavasz első hírnöke: a medvehagyma (allium ursinum). A magyar gasztronómiába…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123959_banankacsa-110.jpg Így készül a banánkacsa

Eddig nem is tudtunk a létezéséről, de a video bizonyítja: igenis van banánkacsa. :) És hogy mire jó?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123949_zsirgyilkos-110.jpg A természet zsírgyilkosai

Ugye, milyen könnyen felcsúszik 1–2 kiló? Ha nem akarsz vad diétába kezdeni, ekkora súlyfelesleg egészséges, vitaminokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123932_sajttekercs-110.jpg Tavaszi sajttekercs

Színeket és friss ízeket kíván az ember márciusban leginkább az asztalra. Nincs az a tavaszi étrend, amiben ne jönnének jól a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept