Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdaságos csirkekocsonya

egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jól megtisztított húst feltesszük főni egy kevés sóval. Ha forr, leszedjük a habját, amíg a lé teljesen tiszta nem lesz. Utána beletesszük a megpucolt sárgarépát, petrzselyemgyökeret és hagymát (egészben), megsózzuk, megborsozzuk és hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét.
  2. Lassú tűzön gyöngyözve, fedő alatt főzzük legalább 4 órán keresztül. Fontos a főzési idő betartása, különben a kocsonyánk nem szilárdul meg!
  3. Ha kész, a zöldséget és a kicsontozott húst a tányérok aljára helyezzük. Ezután szűrőkanálba beletesszük a maradék összezúzott fokhagymát, majd ezen keresztül tányérokba szűrjük a levet. Hideg helyen (+10 fok alatt) tároljuk fogyasztásig.

Megjegyzés

Ez a mennyiség kb. 14 tányér kocsonyához elegendő. Jó étvágyat!


- Tiduj1

Ezek is érdekelhetnek