Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus kocsonya füstölt hússal

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
15 adag

Elkészítés

  1. A hús alapanyagot feldaraboljuk és előző este beáztatjuk, majd másnap megtisztítjuk a bőrét és még fél órán át langyos vízben áztatjuk.
  2. Egy nagy fazékba (kb 10 literes) beletesszük a húsokat és felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Amikor felforrt, a habját leszedjük és fűszerezzük szemes borsssal, illetve őrölt borssal. Beletesszük a vöröshagymát (a héjjától megtiszítva egészben), a fokhagymát, a megtisztított zöldséget, répát, krumplit.
  3. A kocsonyát forrástól számítva 3 órán át főzzük, majd egy merőkanállal egy tányérba szedünk belőlele és hűtőbe tesszük. Ha megalszik, akkor tálalhatjuk, ha nem, akkor tovább főzzük még 30-60 percen át.
  4. Tálaláskor a húsokat tányérokba pakoljuk, majd rászűrjük a kocsonyalevet.

Megjegyzés

A krumpli, a répa és a zöldség is elhagyható. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss