Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gazdag leves garnélarákkal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kis répa
  • 1 kis fej kelkáposzta (30 dkg)
  • 1 kis fej brokkoli (30 dkg)
  • 2 zellerszár
  • 25 dkg zöldbab (mélyhűtött)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 liter zöldségleves kockából
  • 1 halászlékocka
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 40 dkg tőkehalfilé
  • 2 evőkanál citromlé
  • 25 dkg csavart tészta
  • 20 dkg mini paradicsom
  • 10 dkg mélyhűtött tisztított garnélarák

Elkészítés

    Előkészítés: A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk, illetve hagyjuk kiengedni. A répát felszeleteljük, a kelkáposztát kisebb darabokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a zellert felkarikázzuk, a babot, kisebb darabokra vágjuk. A fokhagymát összetörjük.

    Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat az olajjal, megpirítjuk benne a babot, és egymás után hozzáadjuk a répát, a kelt, a brokkolit és a zellert. Végül belekeverjük a fokhagymát is. Ráöntjük a bort, a zöldséglevest, beledobjuk a halászlékockát, a kakukkfűágat, és kb. 25 percig főzzük. Közben vizet forralunk a tésztafőzéshez. A halat falatnyi kockákra vágjuk, és megcsepegtetjük citromlével. A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A levesbe keverjük a paradicsom ot, a halat, és a rákot, és kb. 5 percig együtt rotyogtatjuk. Végül a tésztát is belekeverjük, és tálaljuk. Meleg bagettet kínálhatunk hozzá.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 1910 kJ/456 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin