Előkészítés: A rizst megmossuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A vaníliát kettévágjuk.
Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a rizst. Hozzáadjuk a gyömbért, felöntjük az almalével, és beledobjuk a vaníliát. Felforraljuk, és fedő alatt, alkalmanként megkeverve kb. 20 percig főzzük. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A mazsolát leöblítjük. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A húsz perc letelte után a gyümölcsöket a rizshez keverjük, és további 20 percig főzzük. Ha túl száraz lenne a rizottó, öntsünk hozzá kevés vizet. A főzés végén belekeverjük a tejszínt. A narancsokat kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk (fehér héjukat is levágjuk), a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst, a levét felfogjuk. A húst, a levét, a mandulát a rizshez keverjük. Megszórjuk édesítőporral, és melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre