Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gazdag gyümölcsrizs

default user icon
2.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg natúr rizs
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 1 rúd vanília
  • 3 evőkanál vaj
  • 7 dl cukor nélküli almalé (100 %)
  • 10 dkg aszalt barack
  • 10 dkg aszalt füge
  • 5 dkg mazsola
  • 1 nagy alma
  • 2 narancs
  • 3 dkg mandulaforgács
  • 2 evőkanál édesítőpor

Elkészítés

    Előkészítés: A rizst megmossuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A vaníliát kettévágjuk.
    Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a rizst. Hozzáadjuk a gyömbért, felöntjük az alma lével, és beledobjuk a vaníliát. Felforraljuk, és fedő alatt, alkalma nként megkeverve kb. 20 percig főzzük. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A mazsolát leöblítjük. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A húsz perc letelte után a gyümölcsöket a rizshez keverjük, és további 20 percig főzzük. Ha túl száraz lenne a rizottó, öntsünk hozzá kevés vizet. A főzés végén belekeverjük a tejszínt. A narancsokat kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk (fehér héjukat is levágjuk), a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst, a levét felfogjuk. A húst, a levét, a mandulát a rizshez keverjük. Megszórjuk édesítőporral, és melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 3350 kJ/801 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin