Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Flambírozott gyümölcsnyárs

MME MME
5
45 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 mangó (kb. 15 dkg)
  • 1 banán (kb. 15 dkg)
  • 1 karambola (kb. 15 dkg)
  • 4 kumquat (kamkvat)
  • 1 pepino (kb. 15 dkg)
  • 8 szem szőlő
  • 2 dkg vaj
  • 4 dkg méz
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 5 cl rum
  • A túróhoz:
  • 20 dkg túró
  • 1 rúd vanília
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vágott citromfű

Elkészítés

Előkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, szárukat, levelüket levágjuk, leszedjük. A túrót nagyon finomra áttörjük. A vaníliarudat kettévágjuk, a pépjét kikaparjuk.

Elkészítés: Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd beletesszük a mézet, a citromfüvet és a vaníliapépet. Összekeverjük, majd az egészet beleforgatjuk a túróba. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A mangót élére állítjuk, a közepétől fél centire, jobbra elvágjuk, majd fél centiméterre balra is. Így a mag visszamarad pici gyümölccsel, amit lefaraghatunk. A levágott gyümölcshúst meghámozzuk, majd daraboljuk. A banánt megtisztítjuk, vastagra karikázzuk. A csillaggyümölcsöt felszeleteljük. A kumquatot félbevágjuk. A szőlőszemeket hagyhatjuk egészben. A pepinót félbevágjuk, kicsit kikaparjuk a belsejét, majd megtisztítjuk és daraboljuk. A feldarabolt gyümölcsöket nyársra vagy hurkapálcára húzzuk. Teflonserpenyőben megolvasztjuk a vajat, és kb. 4-5 percig sütjük benne a nyársakat. A túrót tányérra adagoljuk, a megsült nyársakat rátesszük a túróra. A visszamaradt zsiradékba tesszük a mézet, kissé karamellizáljuk, majd rátesszük a narancs- és citromhéjat meg a rumot. Begyújtjuk, amikor elaludt a láng, meglocsoljuk vele a nyársakat.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 376 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss