Keress receptre vagy hozzávalóra

Fűszeres töltött padlizsán

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 nagyobb padlizsán
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • sajt
  • olaj
  • bors
  • kömény
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • fahéj
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánokat megmosom, két végét levágom, majd hosszában félbevágom. Megkenem olajjal a vágott részt, és sütőpapíros tepsibe rakom az olajos-vágott résszel lefelé. 30-45 percet sütöm, hogy megpuhuljon, de azért ne nagyon. Ha kihűlt, kanállal kivájom a belsejét és felaprítom.

    Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpárolom, rádobom az átnyomott fokhagymát, majd a húst. Jól lepirítom, aztán felengedem vízzel. Fűszerezem a felsorolt fűszerekkel. Ha puha a hús, hozzáadom a padlizsán belét, és még 1-2 percig párolom. A lényeg, hogy ne legyen alatta sok víz, és mikor a padlizsánba töltjük, próbáljunk nem sok lét beletenni.

    Ha megtöltöttük a padlizsánokat, teszünk rá kevés tejfölt, és megszórjuk jó sok reszelt sajttal. Sütőben a sajtot rápirítjuk. Ha esetleg nem lett túl puha a padlizsán, akkor tovább sütjük.

    Jó étvágyat hozzá!!!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Andus88 5 évvel ezelőtt
Nagyon jó kis recept!! Épp az előbb csináltam meg. Azt hiszem, szerepelni fog az étlapon majd! elsőre nem értettem mért kell bele fahéj... de nagyon jó ízt és aromát adott neki. Hálás köszönet a receptért!!

Hasonló Receptek

Magazin