Fűszeres pisztráng sütőben sütve

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • személyenként 1 db konyhakész pisztráng
  • halanként 2 szelet bacon
  • 1 citrom
  • 1 hagyma
  • A hal fűszerezéséhez:
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • fél teáskanál bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Az előzőleg beirdalt halakat besózzuk, állni hagyjuk pár órát, de ha van idő, akár 1 éjszakát.

    A halfűszer-keverékhez a hozzávalókat összekeverjük, ízlés szerint változtatható az összetétele.

    A halakat megkenjük a fűszerolajjal. A beirdalt részekbe fél-fél karika citromot teszünk. A baconnal körbetekerjük a halakat, majd kiolajozott tepsibe fektetjük, rászórjuk a felkarikázott hagymát. Fél dl vizet öntünk alá.

    Alufóliával letakarjuk a tepsit, és 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 10 percig sütjük.

    Ízlés szerinti körettel tálaljuk, én most petrezselymes burgonyát és baconbe tekert zöldbabot készítettem hozzá.

Megjegyzés

Elkészíthető pontyból, csukából is.

Szántó Boglárka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szántó Boglárka 2 évvel ezelőtt
Örülök neki! Áldott, békés karácsonyt, és boldog új esztendőt!
Bedő Erika 2 évvel ezelőtt
Nálunk tegnap megkezdődtek az ünnepek, mivel a családom oly nagy és oly sokfelé... Ez volt az első ünnepi ebéd és igazán finomra sikeredett!

Hasonló Receptek

Magazin