Francia mákos pirított dióval

default user icon
2 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 4 dl kristálycukor
  • 6 evőkanál víz
  • 4 dl rétesliszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 3 dl mák – nem kell megdarálni
  • A tésztalapokhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál folyós méz
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • kevés tej
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 7 dl tej
  • A tetejére:
  • 10 dkg darabos dió
  • 1 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

    Elkészítés: A piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

    A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján.

    A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, húlni hagyjuk. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal is elkeverjük.

    Az egyik tésztalapra rákenjük a krém felét, rátesszük a mákos piskótát, ezt is megkenjük krémmel, majd befedjük a másik tésztalappal /a krém alá kenhetünk egy kis baracklekvárt is/. A tészta tetejére is hagyunk egy kis krémet, rákenjük.

    Egy lábasban a darabos diót 2 evőkanál cukorral és a margarinnal megpirítjuk, majd ha kihűlt, rányomkodjuk a krémes tészta tetejére.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Helga 3 évvel ezelőtt
Én egy kicsit változtattam a piskóta arányain, saját tapasztalat alapján. 2 dl cukorral, 2 dl liszttel és 1,5 dl mákkal készítettem, és nagyon finom lett. Nekem egy nagy tepsi lett belőle.
Benkő Károlyné 6 évvel ezelőtt
Kedves Beáta! Mekkora tepsibe kell sütni?

Hasonló Receptek

Magazin