Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Főtt kukoricás hekksaláta

default user icon

Hozzávalók

  • A salátához:
  • 4 cső kukorica
  • 20 db fürjtojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 3 ek kukoricakeményítő
  • 1 tk só
  • 3 dl világos sör
  • 4 nagyobb szelet hekkfilé (50 dkg-osak)
  • olaj (a sütéshez)
  • 20 dkg bébispenót
  • 2 db kápiapaprika
  • snidling
  • Az öntethez:
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 ek csemegemustár
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1/2 db citrom
  • 1 tk méz
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

    1. A kukoricákat megtisztítjuk, majd a héj felével kibélelünk egy nagy főzőedényt. Beletesszük a megmosott kukoricákat, befedjük őket a többi héjjal, és rájuk öntünk annyi vizet, amennyi ellepi őket. Felforraljuk, és puhárafőzzük a kukoricákat a forrástól számított kb. 15 perc alatt. Hagyjuk kihűlni őket, azután egy éles késsel levágjuk a szemeket a csövekről. A fürjtojásokat keményre főzzük. Átöblítjük őket hideg vízzel, és meghámozzuk.
    2. A liszt et elvegyítjük a sütőporral, a kukoricakeményítővel és a sóval. Hozzákeverünk annyi sört, hogy sűrű, folyós masszát kapjunk. 20 percig pihentetjük, majd megforgatjuk benne a megmosott, nagyobb szeletekre vágott hekkfiléket. Lecsepegtetjük őket, és bő, forró olajban mindet aranybarnára sütjük.
    3. A salátaöntethez simára keverjük az olívaolajat a kétféle mustárral, a citrom kifacsart levével, a mézzel, továbbá 1-1 csipet sóval és borssal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
    4. A megmosott bébispenótot összeforgatjuk a kukoricaszemekkel, a fürjtojásokkal, a megmosott, kimagozott, felkockázott paprikával és egy kevés felaprított snidlinggel. A keveréket elosztjuk 4 db tálkában, és elrendezzük rajta a halszeleteket. A dresszinget külön kínáljuk mellé. Pirítós illik hozzá.

      STRANDKAJÁK: LÁNGOS, FŐTT KUKORICA, HEKK, HAMBURGER, PALACSINTA >>> 

      A LEGJOBB KUKORICÁS RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

      Tuti nyári receptek >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes