Elkészítés: A gombamártáshoz a hagymát apróra vágjuk, majd vajon üvegesre pároljuk. Felöntjük a borral, zsírjára visszasütjük, és rátesszük a gombát. Ha ez is megpárolódott, felöntjük a tejszínnel, és addig forraljuk kis lángon, míg be nem sűrűsödik.
A tésztához a tojást megsózzuk, összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz, majd színezzük a paradicsompürével. Kis pihentetés után vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapokat forró, sós vízben kifőzzük.
Elkészítjük a bormártást: a puha vajat elkeverjük a tojássárgájával, teszünk bele egy kis sót, és felöntjük a borral. Lassú tűzön kevergetve felfőzzük, majd tálalás előtt kicsit lehűtjük.
Közben a megtisztított, besózott fogasfilét forró vajon néhány perc alatt serpenyőben megsütjük, tányérra tesszük. Meglocsoljuk a bormártással, majd mellé reétegezzük a tésztakorongokat a gombamártással. Nagyon finom, mutatós ünnepi étel!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre