Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-almás nudli

MME MME
2.8/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.

Elkészítés: A burgonyát leszűrjük, összetörjük, kissé kihűtjük. Közben az almát megmossuk, meghámozzuk, húsát lereszeljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Az almát, a burgonyát, a tojásokat, a tojásfehérjét, a cukrot és egy csipet sót összedolgozzuk, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztából két tenyerünk között 2 cm átmérőjű, 5-6 cm hosszú rudakat sodrunk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Felforrósítjuk a vaj felét egy serpenyőben, és körös-körül aranyszínűre sütjük benne a nudlikat. Tűzálló tálba tesszük őket, apróbb darabokban rászórjuk a maradék vajat, és a sütőben hirtelen átpirítjuk. Fahéjas cukorral megszórjuk, és hideg almakompóttal vagy tejszínhabbal kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 840 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss