Erdélyi puliszka

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1/4 kg kukoricadara
  • 20 dkg juhtúró vagy gomolya
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 3 dl tej

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet felforraljuk, beleszórjuk a kukoricadarát és folyamatosan kevergetjük, hogy ne maradjon csomós. A szalonnát süssük üvegesre. Ha ez kész, akkor még forrón öntsünk egy ujjnyi réteget a kásából (főtt kukoricadara) egy tűzálló (átlátszó) tálba. Erre a rétegre reszeljünk egy vékonyabb réteg juhtúrót, majd szórjunk rá szalonnadarabkákat. Erre jöhet még egy réteg kása, majd a maradék juhtúró, és végül ismét szalonna. Ha vékonyabban tesszük a rétegeket, akkor akár 3 rétegű is lehet. Kihűlve, szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Tej hiányában vízben is meg lehet főzni a búzadarát, de tejben finomabb, lágyabb íze van. Vigyázat, mert hamar megköt, és akkor már csak szeletelni lehet. Igazi erdélyi étek. Régebben ezt juhtúró nélkük főzték, kocka alakú edényben hűtötték, és kenyér helyett, vékony cérnával szeletelve fogyasztották mindenféle ételhez.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

panna 1 évvel ezelőtt
*legszebb egybe bocsi!
panna 1 évvel ezelőtt
Hemmy *-* Imádom ! ...Attól , hogy a kinézete nem épp a leg szebb az íze...az már 10/10-es ;)

Hasonló Receptek

Magazin