Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres sajttorta II.

4/5

Hozzávalók

  • A kekszes alaphoz:
  • 20-22 dkg zabkeksz
  • 10 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 3 db tojás
  • Az eperzseléhez hozzávalói:
  • 5-6 szem eper
  • 2,5 dl víz
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag tortazselé
  • Valamint:
  • eper a tetejére
  • tejszínhab

Elkészítés

    1. Először egy 24 cm-es tortaformát kívülről bevonunk többrétegű alufóliával, majd a belsejét kibéleljük sütőpapírral.
    2. A zabkekszet összemorzsoljuk. A margarint felolvasszuk, majd hozzáöntjük a morzsalékos kekszhez. Ezután alaposanösszekeverjük, majd beleöntjük a tortaformába, és a tenyerünkkel egyenletesen eligazítjuk. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
    3. Egy keverőtálba tesszük a mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd alaposanösszekeverjük. Egyesévelhozzáadjuk a tojások sárgáját, és mindegyikkel alaposan összekeverjük a masszát. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbáverjük, majd apránként, óvatosanhozzákeverjük a krémes masszához, majd a kihűlt, kekszes alapra óvatosan ráöntjük.
    4. Amegtöltött tortaformát egy tepsibe helyezzük és annyi meleg vizet öntünk rá, hogy félig ellepje a fóliába csomagolt tortaformát.Ezután visszahelyezzük a meleg sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 60 percig sütjük a tortát. (Amikor a teteje már kezd szép színt kapni, egy sütőpapírral takarjuk le, nehogy túlbarnuljon. Én légkeverésnél 150 fokon, 60 percig sütöttem.)
    5. A sütési idő letelte után kikapcsoljuk a sütőt, majd résnyire kinyitjuka sütő ajtaját és így hagyjuk a tortát kihűlni.
    6. Az apróra feldarabolt epret egy edénybe tesszük, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd felforraljuk. Amikor felforrt, mérsékeljük a hőfokot, majd főzzük kb. 10 percig. Ezután egy szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.Az eperléhez ezután állandó keverés melletthozzáadjuk a tortazselét, majd simára keverjük. Ezután visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Amikor elkezd forrni, állandó keverés mellett egy percig főzzük még, majdlevesszüka tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
    7. A teljesen kihűlt torta tetejére ráöntjük az éppen csak langyos zselét, majd mielőtt megdermedne, a tetejét kirakjuk félbevágott eperszemekkel (ameddig a zselé hűl, addig készítsük elő az eperszemeket, hogy gyorsan tudjunk dolgozni, mielőtt a zselé teljesen megdermed).
    8. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel a tortát, majd ízlés szerint tejszínhabbal kínáljuk.

    10+2 VILLÁMGYORS EPRES DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

    TOP 10 CHEESECAKE, AVAGY A LEGJOBB SAJTTORTA RECEPTEK >>> 

    ELRONTHATATLAN DESSZERTEK SÜTÉS NÉLKÜL: 13 OLTÁRI SAJTTORTA >>> 

    EPERBŐL SOSEM ELÉG! EPRES SÜTIK EGY HELYEN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin