Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres-mascarponés piskótatekercs

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótatekercshez:
  • 4 darab tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 mk sütőpor
  • 1 üveg eperlekvár
  • A kakaós tésztához:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 ek víz
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 doboz mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 5 ek cukor
  • piros ételfesték vagy eperszörp

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, felét a sárgájához felét a fehérjéhez adjuk, majd mindkettőt habosra verjük.
    2. A sütőporos lisztet, a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot lazán belekeverjük. Kipapírozott tepsibe simítjuk a tésztát. Kb. 10 percig sütjük, és melegen a papírral együtt feltekerjük, hagyjuk hűlni. Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük az eperlekvárral, majd ismét feltekerjük.
    3. Szétválasztjuk a tojásokat,a sárgájához adjunk 10 dkg cukrot és addig verjük habosra, míg ki nem fehéredik.Egy másik tálban a fehérjét a többi cukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a sárga masszához. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaóport, végül az olajat.
    4. Egy nagyobb méretű püspökkenyérformát kivaj azunk és kilisztezzünk. A piskóta tekercset akkorára vágjuk hogy hosszában elférjen benne. A kakaós massza felét a formába öntjük, majd óvatosan beletesszük a piskóta tekercset és a maradék masszával befedjük.
    5. Előmelegített sütőbe (170 fok) toljuk és kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk.
    6. A habtejszín a cukorral habosra verjük, és közben hozzáadagoljuk a mascarponét. A kém felével bekenjük a süteményt, a másik felét ételfestékkel színezzük és ezzel is bevonjuk a süteményt úgy hogy közben kicsit összekeverjük a fehér krémmel így egy picit cirmos lesz. Friss eperszemekkel díszítjük. Hűtőben tartjuk tálalásig.

    még több csokis recept >>>

    EPRES RECEPTEK TENGERE >>> 

    MASCARPONE, A KRÉMES CSODA >>>

Megjegyzés

Ez a finom tavaszi sütemény akkor igazán látványos, mikor felszeleteljük. A vendégeink nem fognak csalódni ha ezzel várjuk őket.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin