Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egybensült medvehagymás fasírt

2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 24x9x7 cm-es szilikonformához:
  • 60 dkg darált hús
  • 1 csokor medve hagyma
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 2 db tojás
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő
  • szerecsendió
  • 2-3 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A szikkadt zsemléket áztassuk vízbe, majd amikor már jól megszívták magukat, alaposan nyomkodjuk ki.

    Tegyük bele egy tálba a darált húst, és adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zsemléket, az apróra felvágott medvehagymát, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és kézzel gyúrjuk pár percig a masszát.

    A sütőformát kenjük ki margarinnal (én szilikonos formát használtam, de azt is kikentem), majd lapogassuk bele a húsos masszát.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 65-70 perc alatt készre. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában hűlni, majd óvatosan fordítsuk át egy tálra.

    Amíg a fasírt sül, készítsünk krumplipürét, és ezzel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
Kedves VikiAn, nagyon jó ötlet a hagyma, legközelebb én is teszek majd bele. Sőt előtte kicsit egy kevés olívaolajon aranybarnára karamellizálom majd. :) Köszi az ötletet.
VikiAn
Gyors, egyszerű és nagyon finom. Egy kis hagymát tettem bele, nekem így még finomabb...

Hasonló Receptek

Magazin