Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egreslepény

MME MME
1 3/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 szelethez:
  • A tésztához:
  • 3,5 dl (kb. 25 dkg) liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 4-5 evőkanál hideg víz
  • A töltelékhez:
  • kb. 75 dkg egres
  • 8-10 dkg cukor
  • 1 evőkanál burgonyaliszt (esetleg 2 evőkanál piskótamorzsa vagy darált háztartási keksz)
  • A tetejére:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítése: A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Az egrest megtisztítjuk, azaza bajuszát levágjuk, majd a szemeket megmossuk, jól lecsöpögtetjük.

A tésztával kibélelünk egy 23-25 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát. A leeső rész majd a tetejére kell. A formában lévőt alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 10 percig sütjük.

A gyümölcsöt a cukorral meg a burgonyaliszttel összekeverjük, az elősütött tésztára szórjuk. A félretett tésztát ellapítjuk, csíkokra vágjuk, és az egres tetejét berácsozzuk vele.

Felvert tojással lekenjük, a sütőbe visszatolva, változatlan lánggal 25-30 percig sütjük. Hidegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss