Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes-savanyú szűzpecsenye

default user icon
Édes-savanyú szűzpecsenye

Hozzávalók

  • 500 g sertés szűzpecsenye
  • 20 g vaj
  • 175 g szeletelt ananász (konzerv, lecsöpögtetve)
  • 1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g fehér, édes csiliszósz
  • 3 evőkanál ázsiai halszósz
  • só, bors
  • sütőzacskó

Elkészítés

    A húst folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk, majd szeletekre vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük. A felolvasztott vajban egy serpenyőben a szeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük.

    Az ananászszeleteket szűrőben lecsöpögtetjük, mindegyiket hat darabra szeljük. A paprikákat félbevágjuk, a szárakat, a magokat és a fehér ereket eltávolítjuk, a zöldség húsát megmossuk, leitatjuk, és kis kockákra vágjuk.

    A letisztított fokhagymát apróra vagdaljuk. Az ananászdarabokat egy tálban összekeverjük a paprikával és a fokhagymával. Hozzáadjuk, majd belekeverjük a csili- és a halszószt, majd sóval, borssal fűszerezzük.

    Az ananászos paprikát sütőzacskóba tesszük, és elosztjuk rajta a hússzeleteket. A sütőzacskót a csomagoláson lévő leírás szerint lezárjuk, majd sütőlemezen a sütőbe helyezzük. 190-200 ºC-on 20 percig sütjük.

Megjegyzés

Halszósz helyett használhatunk zöld fűszeres olajat is. A csiliszószt a szuper- és hipermarketekben, illetve az ázsiai boltokban szerezhetjük be. A fogáshoz széles metéltet kínáljunk köretként.

Recept és fotó: Dr. Oetker

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin