Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Dupla sajtos kefires kifli

Hozzávalók

  • 70 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl olaj
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 2 tk só
  • 1-1,5 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő
  • A krémhez:
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • A tetejére:
  • reszelt sajt
  • köménymag vagy szezámmag (elhagyható)
  • langyos víz

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet összekeverjük a tojásokkal, a kefirrel, az étolaj jal, a sóval és a felfuttatott élesztővel. Tésztává dagasztjuk, és lefedve a duplájára kelesztjük.
    2. A puha margarint a sóval habosra keverjük. A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként kb. 30 cm-es átmérőjű körformára nyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a sós vaj felével, majd megszórjuk a reszelt sajt felével, és rátesszük a másik lapot. Kicsit nyújtunk még rajta, végül 8 cikkre vágjuk.
    3. A cikkeket kifli alakúra tekerjük, úgy, hogy amikor elkezdjük feltekerni, kicsit szélesebbre húzzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd a tetejét langyos vízzel megkenjük, és ízlés szerint megszórjuk a reszelt sajttal és a köménymaggal. A másik 2 lappal is így járunk el. Hagyjuk kelni, majd 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük. 

Megjegyzés

Egy nagy tepsibe pont belefér a 8 db kifli, így ebből a mennyiségből 16 db szép nagy kifli lesz. Frissen a legfinomabb, de másnap is nagyon jó.
Lehet 16 cikkre is vágni, akkor kicsi kiflik lesznek, és 32 db.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin