Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Dubarry sertésszelet gazdagon

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Dubarry sertésszelet gazdagon

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 492
  • Elküldve: 85

Hozzávalók:

  • 4 szelet kicsontozott sertésborda
  • 1 kg karfiol (mélyhűtött)
  • 2 evőkanál citrom
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 dl Vénusz olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 szelet lapka sajt
  • 4 szelet főtt tarja
  • A besamelhez:
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 4 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük, besózzuk.

A karfiolt enyhén sós, 2 evőkanál citromlével ízesített vízben puhára főzzük, szűrőkanállal hideg vízbe tesszük, kihűtjük, alaposan lecsepegtetjük.

A besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, vékony sugárban felöntjük a tejjel, simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, eldolgozzuk benne a tojások sárgáját, a reszelt sajtot és a felaprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

Az olajat felforrósítjuk. A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, és az olajban mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük, nagyobb-mélyebb sütőtálba egy sorban lerakjuk. Vékonyan megkenjük őket mustárral, mindegyikre 1-1 szelet sajtot és tarját terítünk, arányosan elosztva a tetejükre púpozzuk a karfiolt, végül egyenletesen bevonjuk a mártással.

Enyhe pirulásig (25-30 percig) sütjük, azonnal tálaljuk. Párolt rizs, burgonyapüré illik hozzá.



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. január 16. (hétfő) 07:17
    Nagyon jól hangzik ez így, én a karfiolt nem besamellel, hanem krumplipürével vonom be, és megszórom reszelt sattal és irány a sütő. Próbáld ki! Az egész \"púpon\" ott a köret is.
Receptválogatás
Házi krémesek
Igazi klasszikus, amit minden cukrászdában megtalálunk, de a bátrabbak otthon is elkészíthetik!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Karfiolleves pirított karfiolból Karfiolleves pirított karfiolból
Bőrös ropogós malacsült Bőrös ropogós malacsült
Csirkemell mustáros palacsinta-bundában Csirkemell mustáros palacsinta-bundában
Csőben sült sajtos-tejfölös zöldbab fűszeres csirkemájjal Csőben sült sajtos-tejfölös zöldbab fűszeres csirkemájjal
Ünnepi túró rudi torta Ünnepi túró rudi torta
Túrós-lilahagymás-kolbászos pogácsa Túrós-lilahagymás-kolbászos pogácsa
Panda maci szelet Panda maci szelet
Kozák sapka (hólabda) Kozák sapka (hólabda)
Karácsonyi zserbó szelet Karácsonyi zserbó szelet
Sopa de ajo (spanyol fokhagymaleves) Sopa de ajo (spanyol fokhagymaleves)
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123213_makos-suti-110.jpg Mákos sütemények

A mákos desszertek - sütik, piték, rétesek - egész évben kedvenceink, az év vége felé mégis kiemelt szerepet kap a mágikus mák.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123206_puncs-110.jpg A jó puncs nem pancs!

A téli, ünnepi italkínálat egyik kedvence a puncs. Az angol eredetű ital könnyen összeállítható, rengeteg változata létezik, s…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123193_tulipan-kalacs-110.jpg Forró levesek, ünnepi menü és a tulipános kalács

A reggeli kávémat kortyolgatom, és próbálok visszaemlékezni az elmúlt két hét történéseire. Nem könnyű, mert sűrű és gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123181_muzli-110.jpg Müzli - nem csak reggelire

A müzli tejjel vagy joghurttal egészséges reggeli, de ennél sokkal többet is tud. A száraz müzlikeverékek már minden üzlet polcán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123175_tortilla-110.jpg Mi lehet lepény, lap és chips? A tortilla!

Attól függően, hogy melyik országban esszük, a tortilla lehet magas burgonyás lepény, lapos, feltekerhető lepény vagy ropogós,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept