Dubarry sertésszelet gazdagon

default user icon
2 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 szelet kicsontozott sertésborda
  • 1 kg karfiol (mélyhűtött)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 dl olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 szelet lapka sajt
  • 4 szelet főtt tarja
  • A besamelhez:
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 4 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük, besózzuk.

    A karfiolt enyhén sós, 2 evőkanál citromlével ízesített vízben puhára főzzük, szűrőkanállal hideg vízbe tesszük, kihűtjük, alaposan lecsepegtetjük.

    A besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, vékony sugárban felöntjük a tejjel, simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, eldolgozzuk benne a tojások sárgáját, a reszelt sajtot és a felaprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

    Az olajat felforrósítjuk. A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, és az olajban mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük, nagyobb-mélyebb sütőtálba egy sorban lerakjuk. Vékonyan megkenjük őket mustárral, mindegyikre 1-1 szelet sajtot és tarját terítünk, arányosan elosztva a tetejükre púpozzuk a karfiolt, végül egyenletesen bevonjuk a mártással.

    Enyhe pirulásig (25-30 percig) sütjük, azonnal tálaljuk. Párolt rizs, burgonyapüré illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kicsimicra 4 évvel ezelőtt
Nagyon jól hangzik ez így, én a karfiolt nem besamellel, hanem krumplipürével vonom be, és megszórom reszelt sattal és irány a sütő. Próbáld ki! Az egész \"púpon\" ott a köret is.
Szabolcsi Ildikó 8 évvel ezelőtt
Szuper jó a recept, nagy sikert arattam vele! Köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin